Fogpótlások

Fogpótlások

Koronára akkor van szükségünk, mikor a fog eredeti koronája szuvasodás, gyökérkezelt fog esetében, vagy baleset következtében letört a fog és töméssel már nem lehet helyreállítani. Koronával a fog látható részét hozzuk „helyre” (funkcionálisan és esztétikailag is). Ha még van elegendő foganyag, akkor csonkfelépítést lehet végezni a fogmaradványon, így a felépített csonkra kerül ragasztásra a korona. Ha nincs elegendő foganyag, akkor csapfelépítés szükséges, amit a gyökércsatornába rögzítünk.

A koronák lehetnek fémbázisúak, fémmentes valamint ideiglenes koronák.

Fémbázisú korona esetén a fém vázra kerül rá a porcelánleplezés, melyet a fogtechnikus a fogászati laboratóriumban 800- 900 Celsius fokon éget rá. A hagyományos fém alapú porcelán koronák nem engedik be a fog anyagába a fényt, így kevésbé természetes hatásúak. Ezért alkalmazzuk magas esztétikai igények esetén a fémmentes koronákat. Rágófogak pótlására javasolt, mely a rágóerőnek ellenáll.

Fém allergia esetén a fémmentes kerámia korona javasolt, főleg az esztétikai területekre, hiszen nagyon jó fényáteresztó képességgel bír.

Ideiglenes korona rendelőnkben illetve fogtechnikus által is készíthető. Az ideiglenes korona lenyomat alapján készül el. Funkcióját leginkább fogcsiszolást követően tölti be, így védjük a lecsiszolt fogat a külső behatástól.Rendelőnk, fogászati laboratóriummal, fogtechnikussal hosszú évek alatt megbízható kapcsolatot alakított ki. Fogtechnikusunk napra kész, megbízható, precíz munkát végez.

Garancia fogpótlásra:
Rögzített pótlások (hidak, koronák, inlay-k), kivehető pótlások:1 év
 
 A garancia nem vonatkozik abban az esetben:
 – Ha a páciens nem jelenik meg az ingyenes félévenkénti ellenőrzésen
– Ha nem tartja be az orvos szájhigiénés utasításait
– A nem rendeltetésszerű használat következtében történő sérülésekre